WiFi4EU:n viimeinen haku siirtyy tuonnemmaksi

WiFi4EU on Euroopan komission rahoittama aloite, joka on avoin kaikille EU-jäsenvaltioiden kaupungeille ja kunnille. Rahoituksen tuella eurooppalaiset kunnat voivat asentaa ilmaisia langattomia verkkoyhteyksiä paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön. Tarkoituksena on tarjota verkkoyhteys keskeisille paikoille kuten puistoihin, toreille, kirjastoihin ja julkisiin rakennuksiin. Pirkanmaalaisista kunnista Tampere, Lempäälä, Pälkäne, Kihniö, Punkalaidun ja Sastamala ovat saaneet rahoitusta.

Budjetti on neljännessä haussa 14,2 miljoonaa euroa ja 947 kuntaa vastaanottaa 15 000 euron rahoituksen. WiFi4EU-rahoitusta myönnetään saapumisjärjestyksessä ”nopeat syövät hitaat” -periaatteella, maakohtaiset kiintiöt huomioiden. Tästä syystä on tärkeä huomata, että kuntaprofiili on luotava WiFi4EU portaaliin jo ennen haun avautumista.

Neljännen Wifi4EU-haun piti olla auki 17.-18.3.2020, mutta haku on päätetty siirtää myöhemmäksi, jotta kaikki kunnat saavat koronaviruksen aiheuttamien muutosten vuoksi tasapuolisen kohtelun ja mahdollisuuden hakea rahoitusta. Haun avautumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoa täältä.