Neljäs WiFi4EU-haku avautuu kesäkuun alussa

Euroopan komission alainen INEA-toimeenpanovirasto on julkaissut seuraavan WiFi4EU-haun ajankohdan. WiFi4EU-haku on auki 3.6.2020 klo 13-17 (Keski-Euroopan aikaa, CEST). Hakuun on avattu 14,2 miljoonaa euroa, joten Euroopan komissio jakaa kunnille INEA:n kautta 947 voucheria. WiFi4EU-hauissa rahoitus menee nopeimmille hakijoille eli kunnille eri puolille Eurooppaa maakohtaisen kiintiöt huomioiden. Kuntaprofiili on luotava WiFi4EU-portaaliin jo ennen haun avautumista, jotta hakeminen onnistuu nopeasti sen avautuessa.

WiFi4EU on Euroopan komission rahoittama aloite, joka on avoin kaikille EU-jäsenvaltioiden kaupungeille ja kunnille. Rahoituksen tuella eurooppalaiset kunnat voivat asentaa ilmaisia langattomia verkkoyhteyksiä paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön. Tarkoituksena on tarjota verkkoyhteys keskeisille paikoille kuten puistoihin, toreille, kirjastoihin, julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin ja sairaaloihin.

Tähän mennessä pirkanmaalaisista kunnista Tampere, Kihniö, Lempäälä, Punkalaidun, Pälkäne ja Sastamala ovat saaneet WiFi4EU-rahoitusta.

Lue lisää: WiFi4EU-sivusto