Vaikuta tulevan Digital Europe -ohjelman sisältöön

Euroopan komissio ehdotti Digital Europe -ohjelmaa osaksi tulevaa rahoituskautta 2021–2027. Ohjelman tarkoitus on etsiä ratkaisuja, joilla Euroopan on mahdollista olla osa yhä kasvavaa kansainvälistä kilpailua digitalisaation keinoin. Toimijat ympäri maailmaa investoivat pääomia digitalisointiin, joka edistää niin kilpailukykyä, julkisen sektorin modernisointia kuin yhteisön ja talouden turvaamista.

Kokonaisuudessaan ohjelmalla pyritään turvaamaan Euroopan tärkeitä strategisia painopisteitä, kuten tekoälyn ja kyberturvallisuuden edistämistä. Tärkeää on myös, että tavoitteet ja niitä toteuttavat hankkeet hyödyttävät taloutta sekä kansalaisten tarpeita.

Digital Europe -ohjelma tukee taloutta ja yhteisöjä niiden digitaalisessa muutoksessa. Tästä syystä on tärkeää, että ohjelman laadinnassa huomioidaan erilaisten tahojen näkemykset. Nyt onkin hyvä tilaisuus vaikuttaa erityisesti kahden ensimmäisen vuoden (2021-2022) ohjelmatyöhön osallistumalla julkiseen konsultaatioon. Konsultaatio on suunnattu erityisesti paikallisen tason julkissektorille, teollisuuden pk-yrityksille sekä kansalaisille.

Konsultaatio on auki 25.10. saakka.

Lue lisää ja osallistu julkiseen konsultaatioon täällä.