Uusi liikkuvuusohjelma pk-yrityksille ja tohtoritutkinnon suorittaneille

Uusi liikkuvuusohjelma pk-yrityksille ja tohtoritutkinnon suorittaneille

SME Innovation Associate -kumppanuus on uusi, kokeellinen Horisontti 2020:n alainen liikkuvuusohjelma tohtoritutkinnon suorittaneille henkilöille ja pk-yrityksille. Kyseessä on aloite, jolla tuetaan 90 pk-yritystä parhaiden tutkija- ja innovaatiolahjakkuuksien rekrytoinnin rahoittamisessa. Euroopan unioni rahoittaa muista maista – myös EU:n ulkopuolelta – tulevien, tohtoritutkinnon suorittaneiden rekrytointia edistääkseen pk-yritysten asemaa ja menestymistä.

Uudella liikkuvuusohjelmalla lisätään täten asiantuntijuuden ja osaamisen määrää pk-yrityksissä, minkä puutteen on usein nähty rajoittavan pk-yrityksien toimintaa. Lisäksi ohjelma tehostaa yritysten innovaatioprosesseja sekä lisää kansainvälistä tietämystä ja näkökulmaa yrityksissä. Koska ohjelma on kokeellinen, tutkijoiden liikkuvuus on suunniteltu yhden akateemisen vuoden mittaiseksi.

SME-kumppanuusohjelma on avoin kaikille Euroopan unionissa ja Horisontti 2020 -ohjelman maissa perustetuille pk-yrityksille sekä vähintään tohtoritutkinnon suorittaneille tutkijoille. Tutkijoiden tulee luonnollisesti täyttää yritysten vaatimat asiantuntijakriteerit sekä olla valmiita työskentelemään ulkomailla.

Yrityksille maksetaan tuki tutkijan palkkaamiseksi. Tuki kattaa kaikki palkkaamiseen liittyvät kustannukset, mukaan lukien perehdyttämiskustannukset. Tutkijat saavat ohjelman kautta puolestaan kansainvälistä käytännön työkokemusta yrityksissä, oppivat yrityksissä vaadittavia taitoja ja saavat kokemusta teollisuuden innovaatioprosesseista.

Ohjelman haku niin yrityksille kuin tutkijoille on nyt auki ja sulkeutuu 30.6.2016 klo 17:00. Lue lisää ohjelmasta ja hakukriteereistä täältä.