Uuden komission jäsenet vastuualueineen on nyt julkistettu!

Uuden komission kokoonpano ja vastuualueet julkistettiin 10.9.2019. Uusi kokoonpano noudattaa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin poliittisten suuntaviivojen painopisteitä ja tavoitteita, joissa keskitytään erityisesti ilmaston, teknologian ja väestörakenteen muutoksiin.

Uuden komission kokoonpanossa on puheenjohtajan lisäksi kahdeksan varapuheenjohtajaa, joista kolme toimivat johtavina varapuheenjohtajina kaksoisroolissa. Muita komissaariehdokkaita on yhteensä 18. Aluekehittämisen, tutkimus- ja innovaatioasioiden sekä koulutuksen näkökulmasta mielenkiintoisia nostoja ovat Johannes Hahn (Itävalta, budjetti ja hallinto), Mariya Gabriel (Bulgaria, innovointi ja nuorisoasiat), Rovana Plumb (Romania, liikenne) ja Elisa Ferreira (Portugali, koheesio- ja uudistusasiat). Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen sai vastuulleen kansainväliset kumppanuudet.

Seuraavaksi komissaariehdokkaat kiertävät parlamentin valiokunnissa kuultavina. Euroopan parlamentin on annettava hyväksyntä komissiolle kokonaisuudessaan. Mikäli parlamentti hyväksyy kokoonpanon, Euroopan neuvosto nimittää komission virallisesti.

Lue lisää täältä

Uusien komissaariehdokkaiden Mission letter -dokumentteihin on kuvattu heidän portfolionsa toimintakenttää laajemmin. Komissaariehdokkaiden tulevat tavoitteet ja toimintatavat ovat muodostettu niin, että ne jättävät tilaa myös odottamattomien tapahtumien hallintaan. Mission letter -dokumentteihin pääset tutustumaan täältä.