URBACT:in viimeinen haku Action Planning -verkostoille on auki

URBACT III Action Planning -verkostot toimivat apuna kaupunkikehityksen haasteissa. Verkostoja muodostetaan useiden kaupunkien yhteyksien pohjalta. Verkostoilla tuotetaan uutta tietoa ja kokeiluja, joiden avulla voidaan kehittää kaupunkeja. Verkostot tuottavat yhdennettyjä toimintasuunnitelmia, joita voidaan kokeilla pienessä mittakaavassa oikeassa kaupunkiympäristössä. Toimintasuunnitelmat tehdään yhteistyössä paikallisten ja ylikansallisten työryhmien kanssa.

Action Planning Networks -haku on auki 17.4.2019 asti.

Action Planning Networks -haku on tarkoitettu kaupungeille, joilla on tunnistettu kehittämistarve, halu ja kyky kansainväliseen verkottumiseen, sekä osallisuuden edistäminen haasteena. Nyt auki olevalla haulla rahoitetaan 23 Action Planning -verkostoa.

Haku koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa (syyskuu 2019) valitut hankkeet voivat saada rahoitusta 150 000 e. Ensimmäinen vaihe kestää kuusi kuukautta, jonka aikana työskennellään yhteistyössä URBACT:in asiantuntijoiden kanssa ja työstetään yksityiskohtaisia verkostotoimia.

Osa ensimmäisen vaiheen suunnitelmista valitaan toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa rahoitusta on mahdollista saada 600 000 euroa per hanke. toinen vaihe kestää 24 kuukautta. Ensimmäisen vaiheen aikana suunnitellut projektisuunnitelmat toteutetaan toisessa vaiheessa. Pirkanmaalla sijaitsevat kunnat ja kaupungit kuuluvat kehittyneisiin alueisiin, jolloin pirkanmaalaisen kaupungin hanke voi saada 70 % rahoitusta. Kaupungille jää siis itse rahoitettavaksi 30 %. Yhteensä vaiheissa yksi ja kaksi rahoitusta voi saada 750 000 e.

Kaupungin koolla tai asukasmäärällä ei URBACT-haussa ole merkitystä. Verkoston on koostuttava vähintään seitsemästä, ja enintään kymmenestä kaupungista tai muusta kumppanista. Myös tasapaino kehittyneillä ja vähemmän kehittyneillä alueilla sijaitsevien kaupunkien kesken on otettava huomioon.

Action Planning -verkostoja voidaan kehittää seuraavien teemojen ympärille:

  • Strengthening research, technological development and innovation (TO1)
  • Enhancing access to and use and quality of ICT (TO2)
  • Enhancing the competitiveness of SMEs (TO3)
  • Supporting the shift towards a low carbon economy in all sectors (TO4)
  • Promoting climate change adaptation, risk prevention and management (TO5)
  • Protecting the environment and promoting resource efficiency (TO6)
  • Promoting sustainable transport and removing bottlenecks in key network infrastructures (TO7)
  • Promoting employment and supporting labour mobility (TO8)
  • Promoting social inclusion and combating poverty (TO9)
  • Investing in education, skills and lifelong learning by developing education and training infrastructure (TO10)

URBACT on kaupunkien kokemusten vaihtoon tarkoitettu ohjelma, jonka tarkoitus on levittää kaupunkien kehittämisen hyviä kokemuksia, lisätä kaupunkien keskinäistä oppimista ja vahvistaa kaupunkien kehittämisosaamista.

Tutustu Tampereella järjestetyn infotilaisuuden materiaaleihin täällä

URBACT järjestää kevään aika myös webinaareja aiheesta. Katso tulevat webinaarit, sekä lue tarkemmin haun ehdoista täällä