Tutustu järjestettyjen Horisontti 2020-infopäivien materiaaleihin sekä syksyn tilaisuuksiin

Komissio julkaisi kesällä EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma Horisontti 2020:n viimeisen vuoden työohjelman. Euroopan komissio investoi vuonna 2020 11 miljardia euroa tutkimukseen ja innovaatioihin. Komissio tavoittelee vaikuttavuutta ja siksi fokus on nyt harvemmissa, mutta olennaisissa teemoissa. Viimeisenä vuonna investoidaan 11 miljardia euroa muun muassa ilmastonmuutoksen, puhtaan energian, muovin, kyberturvallisuuden ja digitalouden teemoihin.

Brysselissä järjestettiin kesän 2019 aikana erilaisia infopäiviä liittyen Horisontti 2020 -rahoitusohjelman työohjelmiin vuoden 2020 hakuihin. Näiden infopäivien aikana kerrottiin tulevista suunnitelluista hakukierroksista ja millaisia projekteja on tarkoitus rahoittaa. Tapahtumien materiaaleihin kuten videotallenteisiin ja esityksiin voi tutustua nyt myös jälkikäteen.

Kesän 2019 aikana järjestettyjä infopäiviä ja niiden materiaaleja:

Energy Info Days, 25.6.–27.6.2019

Energiatehokkuuden infopäivillä esitettiin rahoitusmahdollisuuksia erityisesti puhtaan energian tutkimus- ja innovaatioprojekteille.

Health, demographic change and wellbeing, 3.7.2019

Terveyden, väestönmuutoksen ja hyvinvoinnin infopäivillä kuultiin enemmän rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuudessa järjestettiin myös projektikehitystapahtuma.

Food Security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine, Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy, 4.7.2019

Elintarviketurvan ja kestävän maa- ja metsätalouden infopäivässä pääpaino oli elintarviketurvan, kestävän maa- ja metsätalouden, merien ja merenkulun sekä sisävesien tutkimuksen ja biotalouden teemoissa. BioHorizon järjesti tapahtuman yhteydessä projektikehitystapahtuman.

Syksyn 2019 aikana järjestetään Horisontti 2020 infotapahtumia, jotka ovat lueteltuna alla. Jos et pääse paikalle, voit seurata tilaisuutta suoran yhteyden välityksellä tai tutustua materiaaleihin jälkikäteen. Tapahtumien tarkemmat tiedot löytyvät linkkien takaa.

Tiedot infopäivistä:

Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials, 16.–17.9.2019, Bryssel

Tapahtuma on suunnattu eritysesti potentiaalisille hakijoille, joiden hankkeet keskittyvät ilmaston, resurssitehokkuuden ja raaka-aineiden teemoihin. Tapahtumassa on myös matchmaking -tilaisuuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua muiden toimijoiden kanssa.

ICT Proposers’ Day, 19.–20.9.2019, Helsinki

Infotilaisuudessa pääset tutustumaan ICT-alan, tulevaisuuden teknologioiden, ja yhteiskunnallisten haasteiden Horisontti 2020 -työohjelmaan. Tapahtuma on myös hyvä tilaisuus Euroopan laajuiseen ICT-alan verkostoitumiseen sekä kumppaneiden löytämiseen.

Transport info day, 7.10.2019, Bryssel

Tapahtumassa esitellään tulevia rahoitusmahdollisuuksia, jotka liittyvät erityisesti Mobility for Growth (MG), Automated Road Transport (ART), Green Vehicles (GV), ja Next Generation Batteries (BAT) ohjelmiin. Tapahtumassa kerrotaan myös hakuprosessista sekä annetaan vinkkejä hakemuksen kirjoittamiseen.

Science with and for Society, 14.-15.10.2019, Varsova

Kaksipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla tietoa Horisontti 2020:n SwafS-rahoitusmahdollisuuksista viimeiselle vuodelle 2020. Haut avautuvat 10.12. Lisäksi järjestetään verkostoitumistilaisuus.

Europe in a changing world – Inclusive, innovative and reflective societies, 12.–13.11.2019, Bratislava

Net4Society järjestää yhteiskunnallisten haasteiden pilariin 6 kuuluvan infopäivän Bratislavassa marraskuussa. Tapahtumassa esitellään tutkimusten aiheita avautuviin Horizon 2020 rahoitushakuihin. Tapahtumassa on myös mahdollista osallistua ennalta järjestettyihin tapaamisiin potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumassa pääsee verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa brokerage eventin myötä. Rekisteröityminen tapahtumaan on nyt auki.