Tutkijoiden yö 30.9.2016 – Tampere mukana Euroopan laajuisessa tiedetapahtumassa

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua myös Tampereella.

Vuodesta 2005 saakka järjestetty tapahtuma tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle. Tampereen Tutkijoiden yössä on luvassa muun muassa tiedeluentoja, työpajoja ja tutkijatapaamisia, laboratoriokierroksia sekä iltaohjelmana Science Slam. Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Tutkijoiden yön Tampereen ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto. Tilaisuus on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, jonka järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta. Suomessa Tutkijoiden yöhön voi osallistua kymmenellä eri paikkakunnalla ja ohjelmasta vastaa 12 yliopistoa ympäri Suomen sekä useita muita toimijoita.

Tapahtuman teema vuonna 2016 on muutos. Tiede ja tutkimus tarjoavat erinomaisia välineitä muutoksen tarkasteluun. Siinä missä historia ja yhteiskuntatieteet voivat avata yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia, voivat luonnontieteet tutkailla muutosta esimerkiksi evoluution kannalta.  Tiede katsoo myös tulevaisuuteen ja kysyy, minkälaisia muutoksia voi ennustaa.

Tutkijoiden yötä voi seurata sosiaalisissa medioissa. Löydät tapahtuman sekä Facebookista että Twitteristä kirjoittamalla hakukenttään ”Tutkijoiden yö”. Voit myös keskustella tapahtumasta  somessa käyttämällä hashtagia #tutkijoidenyö2016.

Lisätietoja:
TTY:n tapahtumakoordinaattori Kristiina Tattari, kristiina.tattari@tut.fi, p. 050 301 1364
TaY:n markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela kyosti.koskela@uta.fi, p. 050 318 6621

Lähde: Tampere3-sivusto