Tukea kaupunkien energiainvestointeihin – toinen European City Facility –haku on nyt auki

European City Facility (EUCF) -rahoitusvälineellä tarjotaan taloudellista tukea sekä palveluita kaupungeille ja kunnille kaikkialla Euroopassa. Tavoitteena on kehittää luotettavia investointisuunnitelmia kaupungeille, jotta ne voivat muuttaa energia- ja ilmastostrategiansa kestävimmiksi. 

Hakuaikaa on toisella kierroksella 31.5.2021 asti. Hakuja on tulossa vielä yksi vuoden 2021 lopulla ja toinen vuoden 2022 keväällä. Suomessa hakijoita tukee hakemusten valmistelussa FCG. 

Kunnilla ja kaupungeilla ei aina ole tarvittavia taloudellisia valmiuksia toimia kestävien energiahankkeiden toteuttamiseksi. Siksi tukea uusien innovatiivisten rahoitusjärjestelmien käyttämiseen vähähiilisten ja energiatehokkaiden eurooppalaisten kaupunkien kehittämisessä tarvitaan. 

EUCF:n tarkoituksena on tarjota taloudellista tukea (60 000 €/hanke) sekä asiantuntijatukea 200 eurooppalaiselle kaupungille ja kunnalle energia- ja ilmastostrategioiden mukaisten investointikonseptien kehittämiseen. Tavoitteena on edistää energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian investointien liikkeellesaamista. 

Lue lisää aiheesta rahoitusvälineen omilta sivuilta. Voit myös seurata European City Facilityn twitter tiliä @eucityfacility.