Tietoa Horisontti 2020:n European Green Deal -pilottihauista

Business Finland järjesti 4.6. infotilaisuuden Horisontti 2020 -ohjelman viimeisen vuoden ehdotuspyyntöihin sisällytetyistä European Green Deal – eli Euroopan vihreän kehityksen ohjelma -pilottihauista.Voit tutustua tilaisuuden esityksiin ja videoon tapahtuman sivuilla. Hakuja avaava power point -esitys on jo sivuilla ja video ladataan sinne pian.

 
Haussa on mukana 11 eri aluetta ja 1-3 aihetta niiden alla, yhteensä hakuaiheita on 19. Komissio pyysi luonnoshakuteksteihin palautetta touko-kesäkuussa.
 
Voit tutustua näihin yhä muuttuviin luonnosteksteihin ja niistä saatuun palautteeseen täällä. Pilottihaun teemat ovat siis:
 
Call area 1: Increasing climate ambition: cross-sectoral challenges
Call area 2: Clean, affordable and secure energy
Call area 3: Industry for a clean and circular economy
Call area 4: Energy and resource-efficient buildings
Call area 5: Sustainable and smart mobility
Call area 6: Farm to Fork
Call area 7: Restoring biodiversity and ecosystem services
Call area 8: Zero-pollution, toxic-free environment
Call area 9: Strengthening our knowledge in support of the European Green Deal
Call area 10: Empowering citizens for transition towards a climate neutral, sustainable Europe
Call area 11: Accelerating the clean energy transition and access in partnership with Africa


Hauilla aiotaan rahoittaa pilottisovelluksia, demonstraatioprojekteja ja innovatiivisia tuotteita, innovatiivisempaa hallintoa vihreän ja digitaalisen siirtymän tueksi sekä sosiaalisia ja arvoketjuinnovaatioita. Hausta ei rahoiteta siis ainoastaan teknologisten ratkaisujen kehitystä ja kokeiluja. Niiden rinnalla tuetaan myös kansalaisyhteiskunnan osallistamista ja sitouttamista tavoitteisiin sekä kansalaisten voimannuttamista.European Green Deal -haku on osa parhaillaan päivitettävää Horisontti 2020 -työohjelmaa ja se avautuu syyskuun puolivälissä. Haut päättyvät tammikuussa 2021.


Lisätietoa