Tiedotus- ja verkostoitumispäivä Digitaalinen Eurooppa -ohjelmasta

Komissio järjestää 29.11. tiedotus- ja verkostoitumispäivän Digitaalinen Eurooppa -ohjelman uusien rahoitushakujen lähestyessä.

Digitaalinen Eurooppa -ohjelman puitteissa ollaan julkistamassa rahoitusmahdollisuuksia keinoälyn kehittämistä (AI sectorial Testing and Experimentation Facilities) varten. Näiden hakuaika alkaa helmikuussa 2022. Rahoitusta on luvassa maatalouden sektorille 30 miljoonaa, terveydenhuoltoon 30 miljoonaa, tuotantoon 30 miljoonaa ja älykkäitä kaupunkeja varten 20 miljoonaa.

Tiedotus- ja verkostoitumispäivän tarkoitus on auttaa tuomaan yhteen toimijoita konsortioita varten ja jakaa tietoa tulevista rahoitushauista.

Tilaisuuteen osallistuminen vaatii ennakkoilmoituksen. Lisätietoa ja rekisteröitymisen löydät täältä.

Digitaalinen Eurooppa -ohjelman tarkoitus on edistää digitalisaatiota yritysten, kansalaisten ja julkishallinnon keskuudessa. Ohjelma linkittyy vahvasti yhteen Euroopan vihreän kehityksen kanssa. Näistä kahdesta tavoitteesta yhdessä puhutaan kaksoissiirtymänä. Digitaalinen Eurooppa -ohjelman merkitys on korostunut entisestään koronapandemian aikana. Eurooppa ei saa olla riippuvainen muiden luomista palveluista.