The Covenant of Mayors Investment Forum – Energy Efficiency Finance Market Place

Kaupunginjohtajien sijoitusfoorumi (The Covenant of Mayors Investment Forum) järjestetään Brysselissä 18. – 19.2. Tapahtuma on suurin rahoitusmarkkinapaikka koskien kaupunkeja ja energiatehokkuutta Euroopassa. Foorumin tarkoituksena on esitellä menestyneitä hankkeita muun muassa ilmastonmuutokseen sopeutumisen, energiatehokkuuden, puhtaan liikkuvuuden sekä innovatiivisen energiasuunnittelun rahoittamiseksi. Tapahtumassa esittelyssä hankkeita, joita on rahoitettu muun muassa Horisontti 2020 -rahoitusohjelman avulla.
 
Kaupunginjohtajien yleiskokous (Covenant of Mayors) on maailman suurin kaupunkien aloite paikallisten ilmasto- ja energiatavoitteiden toteuttamiseksi. Kaupunginjohtajien yleiskokous aloitti toimintansa Euroopassa vuonna 2008 ja tavoitteena oli paikallisten viranomaisten yhdistäminen EU:n ilmasto- ja energiatavoitteiden toteuttamiseksi. Tällä hetkellä aloite yhdistää yli 7000 alue- ja paikallisviranomaista yli 57 eri maassa. Aloitteen allekirjoittajat tukevat kolmea yhteistä näkemystä vuodelle 2050, jotka ovat: alueiden hiilestä irtautumisen kiihdyttäminen, väistämättömän ilmastonmuutoksen vaikutuksiin mukautumisen kapasiteetin vahvistaminen sekä kansalaisten mahdollisuus käyttää turvallista, kestävää ja kohtuuhintaista energiaa.
Tapahtuman järjestävät Euroopan komission sekä Pienten ja keskisuurten  yritysten toimeenpanovirasto (EASME) yhteistyössä Kaupunginjohtajien yleiskokouksen kanssa.  

Lue aiheesta lisää täältä sekä katso tapahtumasta lisätietoja täältä.