Tervetuloa webinaariimme: Suomen rautatieverkko osana EU:n liikenneinvestointeja

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ja Suomen Itämeri-instituutti järjestävät sarjan webinaareja oleellisilla EU-teemoilla toukokuusta 2020 alkaen.

Tässä sarjan kolmannessa 16.6. järjestettävässä “Suomen rautatieverkko osana EU:n liikenneinvestointeja: kestävää kehitystä ja kilpailukykyä” –webinaarissa keskustelemme Euroopan laajuisesta liikenneverkosta (TEN-T) ja sen päivittämisestä yleisesti sekä erityisesti Suomessa. Pohdimme myös miten Suomen 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee sekä miten ratainfraa rahoitetaan. Lisäksi yritämme linkittää tämän kaiken EU:n ja Suomen elvytystoimenpiteisiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Mukana keskustelemassa ovat kansanedustaja Merja Kyllönen, johtava asiantuntija Päivi Wood Keskuskauppakamarista ja MEP Alviina Alametsä Euroopan parlamentista. Webinaarin aluksi kuulemme myös EU-tilannekatsauksen pääjohtaja Henrik Hololeilta liikenteen ja liikkumisen pääosastolta Euroopan komissiosta.

Keskustelun moderoi EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen ja yleisökysymykset koordinoi EU-erityisasiantuntija Petra Kortelainen.

Ilmoittautuminen