Tampereen tiimi esittelee iCapital-hakemusta tuomaristolle tänään Brysselissä

Tampereen tiimi esittelee iCapital-hakemusta tuomaristolle tänään Brysselissä

Tampereen delegaatio, johon kuuluvat Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki, Tampereen kaupungin yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja  Teppo Rantanen ja Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen, esittää tänään Grow.Smart.Together-ehdotuksensa European Capital of Innovation -kilpailussa. Ehdotuksessa esitellään innovaatioalusta-ajattelua ja toimintaa Hiedanrannan alueen kehittämisen ja esimerkkien kautta – kuinka kaupunkilaiset, yritykset, yliopistot, yhteisöt ja kaupungin hallinto kehittävät kaupunkia yhdessä.

Euroopan innovaatiopääkaupunki -kilpailussa haetaan kaupunkia, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.

Muut finalistit ovat Århus, Berliini, Kööpenhamina, Helsinki, Nizza, Pariisi, Tallinna, Tel Aviv ja Toulouse. Kilpailuun haki 32 kaupunkia.

Voittaja julkaistaan Lisbon Web Summitissa 7.11. Voittaja saa miljoona euroa ja Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelin, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat saavat kumpikin 100 000 euroa. Aiemmin kilpailun ovat voittaneet Barcelona vuonna 2014 ja Amsterdam vuonna 2016.

Lue täältä Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston juttu kesäkuulta, jossa kerrottiin että Tampereen kaupunki hakee Euroopan innovaatiopääkaupungiksi. Tutustu Tampereen iCapital-hakemukseen ja sivuihin.

#TampereiCapital, #iCapitalAwards