Tampere on Euroopan innovaatiopääkaupunki-kilpailun finalistien joukossa

Tampere on Euroopan innovaatiopääkaupunki-kilpailun finalistien joukossa

Euroopan innovaatiopääkaupunki-kilpailun – European Capital of Innovation Award 2017 – kymmenen finalistia on valittu ja Tampereen kaupunki on näiden joukossa. Muut finalistit ovat Århus, Berliini, Kööpenhamina, Helsinki, Nizza, Pariisi, Tallinna, Tel Aviv ja Toulouse.

Euroopan innovaatiopääkaupunki-kilpailussa haetaan kaupunkia, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.

Tampereen kaupunki osallistui kilpailuun Grow.Smart.Together -ehdotuksella, jossa esiteltiin innovaatioalusta-ajattelua ja toimintaa Hiedanrannan alueen kehittämisen ja  esimerkkien kautta – kuinka kaupunkilaiset, yritykset, yliopistot, yhteisöt ja kaupungin hallinto kehittävät kaupunkia yhdessä.

Voittaja valitaan Lisbon Web Summitissa 7.11. Voittaja saa miljoona euroa ja Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelin, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat saavat kumpikin 100 000 euroa. Aiemmin kilpailun ovat voittaneet Barcelona vuonna 2014 ja Amsterdam vuonna 2016.

Lue täältä Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston juttu kesäkuulta, jossa kerrottiin että Tampereen kaupunki hakee Euroopan innovaatiopääkaupungiksi. Tutustu Tampereen iCapital-hakemukseen ja sivuihin.

Komission tiedote aiheesta: Ten cities enter the final round of the 2017 European Capital of Innovation contest