Tampere hakee vuoden 2018 Euroopan innovaatiopääkaupungiksi

Tampere hakee vuoden 2018 Euroopan innovaatiopääkaupungiksi

Tampere on jättänyt hakemuksensa vuoden 2018 Euroopan innovaatiopääkaupungiksi. Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelin voittaa kaupunki, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.

Pormestari Lauri Lylyn mukaan Tampereella on kaikki edellytykset tulla valituksi Euroopan innovaatiopääkaupungiksi: ”Olemme niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin edelläkävijä avoimien innovaatioalustojen kehittämisessä. Uusi pormestariohjelmamme painottaa myös yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä sekä digitaalisuuden merkitystä ihmisten hyvinvoinnin ja kaupungin kilpailukyvyn edistämiseksi.”

Tittelin voittajalle myönnettävä palkinto on 1 000 000 euroa, jonka Tampere käyttäisi mm. kiertotalous- ja älykäs kaupunki -teemaisiin kokeiluihin Hiedanrannassa, ruohonjuuritason kaupunkikehityshankkeisiin keskittyvän Tampere Challenge -kilpailun käynnistämiseen sekä älykäs kaupunki -, digitalisaatio- ja cleantech-teemoihin.

Tampereen iCapital-nettisivut