Rahoitusta haettavissa 5G-verkkoihin

5G for Smart Communities – Works -haku on uusi aloite, joka on jatkoa edellisen rahoituskauden kunnille tarkoitetulle WiFI4EU-aloitteelle. Tässä haussa yhteisöt eri puolilta Eurooppaa voivat hakea rahoitusta itsenäisen 5G-verkon käyttöön ottamiseksi. Tarkoituksena on tukea innovatiivisia sovelluksia ja julkisia palveluita.

Rahoitusta voi saada 5G-infrastruktuurin käyttöönoton kulujen kattamiseen. Erityisesti rahoitusta on saatavissa sellaisiin osiin infrastruktuuria, joka mahdollistaa älykkäitä ratkaisuja mm. terveyden, opetuksen, liikenteen, energiajärjestelmien tai muiden julkisten palvelujen alalla. Ohjelman tavoitteena on tavoittaa erityisesti sellaisia yhteisöjä, joissa 5G-palveluja ei vielä ole käytettävissä.

Ehdotuspyyntö on tarkoitettu operaattoreille, joiden tulee hakea rahoitusta yhdessä julkisviranomaisten ja julkisten palvelujen tarjoajien kanssa.

Rahoitusta myönnetään 0,3-4 miljoonaa euroa per hanke. Yhteensä hakuun on varattu rahoitusta 25 miljoonaa euroa.

5G-ohjelman rahoitus tulee CEF Digital eli Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta.

Haku on auki 12.1.-22.3.2022.

Lisätietoa ehdotuspyynnöstä Funding and Tenders -portaalissa. Voit katsoa myös 19.1. järjestetyn CEF Digital infopäivän tallenteen täältä.

 

Poster. CEF Digital: Call for proposals. 5G for Smart Communities. Opening date of the call: 12th January 2022. Deadline date: 22 March 17pm Brussels time. Budget: 25 million Euro. Online info day: 19 January, 9.30 to 13.30.