Pariisi valittiin Euroopan innovaatiopääkaupungiksi – Tampere jatkaa tunnustettua innovaatiotyötä

Pariisi valittiin Euroopan innovaatiopääkaupungiksi – Tampere jatkaa tunnustettua innovaatiotyötä

Tallinnalle kakkossija ja Tel Aviv kolmas

Palkinnot jakoi Lissabonin mittavan Web Summit -tapahtuman yhteydessä Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiokomissaari Carlos Moedas. Tampere oli esillä palkintojenjakotilaisuudessa yhtenä kilpailun kymmenestä finalistista. Tamperetta edusti apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

– Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailun finaalipaikka huippukovien kaupunkien joukossa on hieno tunnustus Tampereelle, sen osaamiselle ja tamperelaiselle yhdessä tekemisen mallille älykkään ja kestävän kaupungin rakentamisessa, kommentoi tulosta Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Tampereen kaupunki osallistui kilpailuun Grow.Smart.Together -ehdotuksella, jossa esiteltiin innovaatioalusta-ajattelua ja toimintaa Hiedanrannan alueen kehittämisen ja esimerkkien kautta – kuinka kaupunkilaiset, yritykset, yliopistot, yhteisöt ja kaupungin hallinto kehittävät kaupunkia yhdessä.

– Korostimme hakemuksessa erityisesti Hiedanrantaa täysin uudenlaisena, älykkäänä ja ihmisläheisenä kaupunkikehityksen ja palveluiden kehitysympäristönä. Kuvasimme nimenomaan Hiedanrannassa syntynyttä uutta tekemisen mallia: miten kaupunkilaiset ja yhteisöt itse luovat uutta toimintaa ja sitä kautta uusia palveluja ja työpaikkoja, kertovat Tampereen hakemuksen laatimisesta vastanneet Tampereen EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen ja Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen.

– Kilpailun ja finaalipaikan kautta saimme runsaasti näkyvyyttä Tampereen tekemiselle sekä pääsimme osaksi laajempaa ja merkittävämpää innovaatioyhteisöä. Jatkamme määrätietoisesti älykkään ja kestävän kaupungin kehittämistä yhdessä kaupunkilaisten ja eurooppalaisten kumppanien kanssa. Finaalipaikka lisäsi merkittävästi Tampereen tunnettuutta innovaatiohubina, sanoo apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki palkintotilaisuudesta Lissabonista.

Euroopan innovaatiopääkaupunki valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tuolloin voiton vei Barcelona. Vuonna 2016 palkinnon sai Amsterdam. Kilpailussa haetaan kaupunkia, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen

Lisätietoja:
EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen, puhelin 040 7763446
Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen, puhelin 050 516 9111