Komissiolta lähes kaksi miljardia euroa Digitaalinen Eurooppa -ohjelmalle

Komissio on hyväksynyt kolme työohjelmaa Digitaalinen Eurooppa -ohjelmalle. Ohjelmia rahoitetaan 1,98 miljardilla eurolla. Tämän investoinnin tarkoitus on tukea Euroopan digitaalisen vuosikymmenen tavoitteiden saavuttamisessa, eli tukea Euroopan digitaalista riippumattomuutta ja osaamista.

Kolme työohjelmaa ovat:

  1. Pääasiallinen työohjelma: budjetti 1,38 miljardia euroa. Investointikohteena tekoäly, pilviteknologia, data-avaruudet, kvanttiviestintäinfrastruktuuri, edistynyt digitaalinen osaaminen ja digiteknologian laaja käyttö taloudessa ja yhteiskunnassa. Työohjelma koskee vuotta 2022.
  2. Kyberturvallisuus: budjetti 269 miljoonaa euroa. Investointikohteena kyberturvallisuuteen liittyvän tietämyksen ja taitojen kehittäminen sekä kyberturvallisuusvälineiden ja -infrastruktuurin rakentaminen. Työohjelma koskee vuotta 2022.
  3. Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (EDIH): budjetti 329 miljoonaa euroa. Investoinneilla on tarkoitus perustaa alan verkostoja ja rahoittaa niiden toimintaa. Tukee sekä yksityistä että julkista sektoria. Kestää vuoden 2023 loppuun.

Ehdotuspyynnöt julkaistaan marraskuun loppuun mennessä. Ehdotuspyyntöjä on tulossa lisää ensi vuoden aikana.

Digitaalinen Eurooppa -ohjelman kautta pyritään parantamaan Eurooppaan digitaalista omavaraisuutta ja näin vähentää riippuvuutta muualla tuotettavista palveluista. Ohjelman tarkoitus on tukea digitalisaation kehitystä yrityksissä, julkisella sektorilla ja kansalaisten arjessa. Tavoitteena on myös rakentaa kehittyneempää digitaalista infrastruktuuria ja tukea alan korkeaa osaamista.

Komissio on järjestämässä 29.11. tiedotus- ja verkostoitumispäivän Digitaalinen Eurooppa-ohjelmasta. Tässä tilaisuudessa käsitellään keinoälyn kehittämistä (AI sectorial Testing and Experimentation Facilities). Lue lisää tapahtumasta uutisestamme.

Toinen tiedotustilaisuus on tulossa tällä tietoa 9.12. Tässä tilaisuudessa esitellään laajemmin Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Tiedotamme lisää tilaisuudesta, kun se julkistetaan!

Lue lisää aiheesta.