Komissio hakee korkean tason asiantuntijoita neuvomaan missioita

Missiolautakuntien jäseniltä edellytetään monipuolista asiantuntemusta niin julkisen sektorin kuin kansalaisten palvelusta, mutta myös ymmärrystä julkisesta ja yksityisestä rahoituksesta. Komissio pyrkii kokoamaan missiolautakuntiin eri profiilien edustajia. Näitä voivat olla esim. yritykset, julkishallinto, tiede, kulttuuri, kansalaisten osallisuus, kansalaisjärjestöt eri puolilta Eurooppaa – tai muualta.

Jäsenillä on oltava kyky strategiseen analyysiin ja ajatteluun. Lisäksi heidän on oltava sitoutuneita missioiden menestymiseen. Missiolautakuntien pitäisi pystyä suunnitelemaan, demonstroimaan, hakemaan ja skaalaamaan ratkaisuja missioiden toimeenpanossa.

Hakuaika päättyy 2.2.2022 klo 17 (CET). Hakemuksen voi jättää EUSurvey-alustalla.

Lue lisää hausta täältä.

 

TAUSTAA

Missiot ovat Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaan kuuluva uutuus ja ainutlaatuinen konsepti EU:n toiminnassa. Missiot ovat uusi ja innovatiivinen tapa tehdä yhteistyötä ihmisten elämän parantamiseksi Euroopassa ja muualla. Ne vastaavat suuriin haasteisiin ja pyrkivät kunnianhimoisiin ja inspiroiviin tavoitteisiin. Missioilla on määrä saavuttaa määritetyssä aikataulussa konkreettisia tavoitteita, joilla on suuri yhteiskunnallinen vaikutus.