Horisontti 2020 Eurooppa muuttuvassa maailmassa -osion hakuja avautuu 178 miljoonalla

Marraskuussa aukeaa hakuja Horisontti 2020 -ohjelman Eurooppa muuttuvassa maailmassa -osioon vuodelle 2020. Tulevan haun teemat koskevat maahanmuuttoa, yhteiskunnan eri alojen teknologisia muutoksia sekä hallinnon toimintatapojen uudistamista. Budjetti hakukierrokselle on 178 miljoonaa euroa, jotka jaetaan 23 haulle.

Maahanmuuton teemassa haetaan erityisesti maahanmuuttajien integraation parantamiseen liittyviä ratkaisuja. Yhteiskunnan teknologisen muutoksen teeman keskiössä ovat esimerkiksi innovaationäkökulma yhteiskunnassa sekä koulutuksen saatavuus ja sen hyödyntämisen parantaminen. Tulevaisuuden hallinnossa on tärkeää analysoida hallinnon muutosta ja kansalaisten osallistumisen parantamista. Osion kokonaisvaltaisena tavoitteena on, että Eurooppa kykenee kohtamaan tulevaisuuden haasteet, kuten laskusuhdanteet, väestönmuutoksen ja muuttoliikkeen.

Hakukierroksia on tulevassa haussa vain yksi. Hankkeiden suunnittelu on hyvä aloittaa jo aikaisessa vaiheessa. Haut avautuvat marraskuun alussa ja päättyvät maaliskuussa 2020.

Voit lukea työohjelman täältä. Lisätietoa spesifeistä hauista voit lukea täältä. Työohjelmassa on yksittäisten hakujen koodit, joita voi käyttää suoraan Funding and tenders -sivustossa hakusanoina.

Bratislavassa järjestetään tämän osion infopäivä 12.–13.11.2019. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt auki. Lue lisää tapahtumasta ja rekisteröidy täällä.

Lue lisää täältä.