EUSEW-palkinnon haku on jälleen auki

European Sustainable Energy Week:in yhteydessä jaetaan myös vuotuinen EU:n kestävän energian palkinto. Palkinnolla jaetaan tunnustusta energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden innovaatioille. Finalistit valitaan vuoden menestyksekkäimmistä hankkeista, joilla pyritään puhtaaseen, turvalliseen ja tehokkaaseen energiaan.  tunnustavat erinomaiset innovaatiot energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin.

Kilpailussa on neljä kategoriaa: sitouttaminen, johtajuus, innovaatiot ja nuoriso.

  1. Sitouttamisessa kiinnitetään huomiota erityisesti inspiroiviin, motivoiviin ja tehokkaisiin keinoihin aktivoida kansalaisia.
  2. Johtajuudessa pääfokus on ratkaisuissa, jotka keskittyvät tähtäävät pitkällä juoksulla Euroopan ilmastotavoitteiden saavuttamiseen ja siihen vaadittaviin toimiin. Lisäksi kategoriassa kiinnitetään huomiota kansantaloudelliseen hyötyyn ilmastonsuojelun yhteydessä.
  3. Innovaatioissa haetaan EU-rahoitteisia toimia, jotka toimivat innovatiivisina suunannäyttäjinä kestävään energiansiirtoon.
  4. Nuorisokategoriassa keskitytään aktiviteetteihin, joiden kohteena tai toteuttajina toimivat alle 30-vuotiaan nuoret.

Arvioinnissa otetaan huomioon konsepti, vaikutus ja täytäntöönpanoratkaisut. Jokaisesta voi saada enintään 10 pistettä, eli maksimipisteet kilpailussa ovat 30 pistettä. Hakijoista valitaan 12 finalistia, joista valitaan voittajat kategorioittain. Tämän lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja erityisellä kansalaispalkinnolla.

Kilpailuun voi osallistua kuka vain EU:n alueella, paikallisesta tahosta ylikansalliseen toimijaan. Projektin täytyy olla joko meneillään tai loppunut vuoden 2018 loppupuolella. Kilpailuun ei voi osallistua projektilla, joka on suunnittelun tasolla, eikä projektilla joka on loppunut ennen 30.6.2018. Myöskään jo kerran voittaneet tahot eivät voi osallistua uudelleen.

Lue lisää kilpailusta täällä ja täytä hakulomake täällä.