European City Facility tukee pian kaupunkeja niiden investoinneissa

Kaupunginjohtajien yleiskokouksen (The Covenant of Mayors) sijoitusfoorumi päättyi European City Facility (EUCF) rahoitusvälineen julkaisemisella. Rahoitusvälineen tarkoituksena on tarjota taloudellista tukea sekä palveluita kaupungeille ja kunnille kaikkialla Euroopassa. Tavoitteena on kehittää luotettavia investointimahdollisuuksia kaupungeille, jotta ne voivat muuttaa energia- ja ilmastostrategiansa kestävimmiksi.

Kaupunginjohtajien sijoitusfoorumissa kävi selväksi, että Euroopassa on tapahtunut paljon muutoksia viimeisen kolmen vuoden aikana, ja uusi, rohkea energia- ja ilmastotoiminta kasvaa vauhdilla. Kunnilla ja kaupungeilla ei kuitenkaan usein ole tarvittavia taloudellisia valmiuksia toimia kestävien energiahankkeiden toteuttamiseksi. Tämän vuoksi kaupunginjohtajat näkevät merkittävänä mahdollisuutena uusien innovatiivisten rahoitusjärjestelmien käyttämisen vähähiilisten ja energiatehokkaiden eurooppalaisten kaupunkien luomisessa. European City Facility:n tarkoituksena on tulla keskeiseksi toimijaksi kaupunkien tukemisessa niiden investointihankkeissa.
 
Kaupunginjohtajien yleiskokouksen (The Covenant of Mayors) sijoitusfoorumi päättyi 19.2. European City Facilityn julkaisemiseen. Sen tarkoituksena on tarjota taloudellista tukea (60 000 €/hanke) sekä asiantuntijatukea noin 200 eurooppalaiselle kaupungille ja kunnalle energia- ja ilmastostrategioiden mukaisten investointikonseptien kehittämiseen. Tavoitteena on edistää energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian investointien liikkeellesaamista.

Ensimmäinen hakuja koskeva verkkoseminaari järjestetään 7. huhtikuuta 2020, ja ensimmäisen haun odotetaan avautuvan toukokuussa 2020.

Lue lisää aiheesta rahoitusvälineen omilta sivuilta ja  täältä. Voit myös seurata European City Facilityn twitter tiliä @eucityfacility