European City Facility tukee kaupunkeja niiden energiainvestoinneissa – haku avattu

European City Facility (EUCF) -rahoitusvälineellä tarjotaan taloudellista tukea sekä palveluita kaupungeille ja kunnille kaikkialla Euroopassa. Tavoitteena on kehittää luotettavia investointisuunnitelmia kaupungeille, jotta ne voivat muuttaa energia- ja ilmastostrategiansa kestävimmiksi.

Kunnilla ja kaupungeilla ei aina ole tarvittavia taloudellisia valmiuksia toimia kestävien energiahankkeiden toteuttamiseksi. Siksi tukea uusien innovatiivisten rahoitusjärjestelmien käyttämiseen vähähiilisten ja energiatehokkaiden eurooppalaisten kaupunkien kehittämisessä tarvitaan.

EUCF:n tarkoituksena on tarjota taloudellista tukea (60 000 €/hanke) sekä asiantuntijatukea 200 eurooppalaiselle kaupungille ja kunnalle energia- ja ilmastostrategioiden mukaisten investointikonseptien kehittämiseen. Tavoitteena on edistää energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian investointien liikkeellesaamista.
 
Hakuaikaa on tällä ensimmäisellä kierroksella 2.10.2020 asti. Tulossa on myös lisää hakuja, noin neljä parin vuoden aikana.  Suomessa hakijoita tukee hakemusten valmistelussa FCG.
Hakuja koskeva eurooppalainen verkkoseminaari järjestettiin 7.4.2020. Löydät tietoa tapahtumasta European City Facility -verkkosivuilta. Video tapahtumasta ja sen materiaalit on julkaistu myös sivuilla.
 
Lue lisää aiheesta rahoitusvälineen omilta sivuilta ja täältä. Voit myös seurata European City Facilityn twitter tiliä @eucityfacility.