European 5G Observatory on aloittanut toimintansa

European 5G Observatory on aloittanut toimintansa. Komissaari Mariya Gabriel päätti observatorion perustamistamisesta  helmikuussa 2018. Observatorion tehtävänä on seurata 5G-markkinoiden kehitystä, ml. kokeilut ja muut teollisuuden ja jäsenvaltioiden toimet, niin Euroopassa kuin maailmalla. Observatorio arvioi Euroopan 5G-toimintasuunnitelman edistymistä ja toimii sen toteuttamiseksi. Se seuraa kuinka suunnittelu, 5G-tuotteiden ja palvelujen kaupallisen lanseeraukset, esikaupalliset kokeilut ja kumppanuudet, kansalliset strategiat ja suunnitelmat, 5G:n leviäminen etenevät sekä millaista tutkimus- ja innovaatiorahoitusta on tarjolla.

Syyskuun lopussa 2018 esiteltiin observatorion ensimmäinen vuosineljännesraportti 5G:n edistymisestä. Euroopassa esikaupallisia kokeiluja ja pilotteja on meneillään 114. 20 kaupunkia on nimetty testikohteiksi. Kolme EU-jäsenvaltiota on laatinut 5G-tiekartan. Raportti julkaistaan pian. Lisätietoa täältä.

Euroopan komission puolesta European 5G Observatorystä on vastuussa IDATE DigiWorld. Lisätietoja saa osoitteesta:5GObservatory@idate.org.