Euroopan yrittäjyysalue -kilpailusta avattiin erikoishaku – teemana kestävä elpyminen

Alueiden komitea on avannut Euroopan yrittäjyysalue-kilpailusta erikoishaun koronaviruspandemiasta johtuen. Sen teemana on kestävä elpyminen, joka on nopeasti noussut EU:n, kansallisen ja paikallisen tason politiikan keskiöön. Kuinka tuetaan älykästä, kestävää ja joustavaa yrittäjyyttä? Kuinka varmistetaan entistä vahvempi sitoutuminen vihreään ja digitaaliseen muutokseen? Nämä ovat eurooppalaisen elpymissuunnitelman keskiössä.

European Entrepreneurial Region (EER) Award -kilpailu on päättänyt yhdistää tämänhetkisen hakuprosessin seuraavaan avaamalla haun ja pidentämällä sitä kahdella vuodella. “Special 2021-2022 EER Award” antaa mahdollisuuden jopa kuudelle alueelle saada EER-tunnuksen. Tavanomaisesti haku järjestetään joka vuosi ja tunnuksen saa enintään kolme yrittäjyyshenkistä kaupunkia tai aluetta. Tunnustuksen saa siis tällä kertaa kahdeksi vuodeksi. 

Hakijakaupunkeja- ja alueita pyydetään nyt huomioimaan yrittäjyyttä ja pk-yrityksiä tukevissa strategioissaan nimenomaan koronakriisin vaikutus. Hakemuksessa pitää huomioida niin taloudellinen kuin sosiaalinen vaikutus.

Tunnustus tarjoaa alueille ja kaupungeille näkyvyyttä, yhteyksiä kumppaneihin sekä yhteistyömahdollisuuksia.

Hakuaika päättyy 28.10.2020.

EER-kilpailun sivut

Alueiden komitean lehdistötiedote aiheesta (13.5.2020)