EU-webinaarisarjamme tallenteet löytyvät verkosta

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto on järjestänyt yhteistyössä Suomen Itämeri-instituutin kanssa kevään ja kesän aikana EU-aiheisia webinaareja. Jos et ehtinyt katsomaan webinaarien suoria lähetyksiä, voit nyt katsoa tallenteet niistä. Lisätietoa tilaisuuksien ohjelmasta ja linkit tallenteisiin ovat alla.

EU:n jälleenrakennus – kestävä tie eteenpäin

Sarjan ensimmäinen webinaari järjestettiin Eurooppa-päivän aattona 8.5. Siinä keskityttiin EU:n tilanteeseen koronakriisin keskellä: mitä on tehty ja mitä on saatu aikaan sekä millainen voisi olla tie kestävään jälleenrakennukseen. Mukana keskustelemassa olivat kabinettipäällikkö Taneli Lahti Euroopan komissiosta, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri Euroopan parlamentista ja ohjelmajohtaja Annika Hedberg European Policy Centrestä.

Katso webinaari-tallenne täältä.

Euroopan kulttuuripääkaupungit ja eurooppalainen yhteistyö – mahdollisuudet Tampereelle ja Pirkanmaalle 2026

Toinen webinaari järjestettiin 20.5. Sen teemana oli Euroopan kulttuuripääkaupungit (European Capitals of Culture, ECoC), joka on yksi EU:n menestyksekkäimmistä ja tunnetuimmista kulttuurihankkeista. Kulttuuripääkaupunkivuoden ja -tittelin eurooppalaisesta ulottuvuudesta ja mahdollisuuksista keskustelivat Tampere 2026 -tiimin luova johtaja Juha Hemanus, eurooppalaisen ECoC -valintapaneelin jäsen ja puheenjohtaja 2014-2018 ja Linzin 2009 ja Marseille-Provence’in 2013 kulttuuripääkaupunkihankkeiden ohjelmajohtaja Ulrich Fuchs sekä eurooppalaisen Voices of Culture -verkoston projektijohtaja Else Christensen-Redzepovic.

Katso webinaari-tallenne täältä.

Suomen rautatieverkko osana EU:n liikenneinvestointeja: kestävää kehitystä ja kilpailukykyä

Sarjan kolmannessa 16.6. järjestetyssä webinaarissa keskusteltiin Euroopan laajuisesta liikenneverkosta (TEN-T) ja sen päivittämisestä yleisesti sekä erityisesti Suomessa. Pohdittiin myös miten Suomen 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee sekä miten ratainfraa rahoitetaan. Lisäksi yritettiin linkittää nämä teemat EU:n ja Suomen elvytystoimenpiteisiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin. Mukana keskustelemassa olivat kansanedustaja Merja Kyllönen, johtava asiantuntija Päivi Wood Keskuskauppakamarista ja europarlamentaarikko Alviina Alametsä Euroopan parlamentista. Webinaarin aluksi kuultiin myös EU-tilannekatsaus pääjohtaja Henrik Hololeilta liikenteen ja liikkumisen pääosastolta Euroopan komissiosta.

Katso webinaari-tallenne täältä.