EU-toimiston syksyn vierailijoita

Syksy on lähtenyt EU-toimistossa tehokkaasti käyntiin. Olemme saaneet Tampereen T&I-toimijat vieraaksemme, sekä osallistuneet muun muassa European Research and Innovation Days -tapahtumaan. Viimeisimmäksi Brysselissä vietettiin alueiden ja kaupunkien viikkoa, jossa myös oli vahva pirkanmaalainen edustus erilaisissa sessioissa.

Tampereen T&I-toimijoiden vierailu toimistolla

Tampereen T&I-toimijat


Tampereen tutkimus- ja innovaatiotoimijat Tampereen yliopistosta, Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä Poliisiammattikorkeakoulusta vierailivat toimistollamme syyskuussa. Ohjelma koostui tulevan Euroopan horisontti -rahoitusohjelman teemoista. Toimijat pääsivät kuulemaan pilareittain yleisesti, huipputason tieteestä sekä globaalien haasteiden ja eurooppalaisen elinkeinoelämän kilpailukyvyn teemoista.

 
European Research and Innovation Days

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto osallistui myös Tampereen tutkimus- ja innovaatiotoimijoiden kanssa Brysselissä järjestettyyn European Research and Innovation Days -tapahtumaan. Nyt järjestetty European Research and Innovation Days oli ensimmäinen laatuaan, komission vuosittaiseksi tapahtumaksi aikoma policy event, joka kokosi Brysseliin sidosryhmiä ympäri maailman. Tampereen yliopistosta oli puhumassa automaatio- ja konetekniikan professori Minna Lanz. Lanz esiintyi ”Making robots work” -sessiossa.

 

European Week of Regions and Cities

Taina Ketola


EU-toimisto osallistui yhteen vuoden tärkeimmistä tapahtumista – Euroopan alueiden ja kaupunkien viikkoon. Pirkanmaalta meillä oli laadukas kattaus puhujia eri teemoista. Taina Ketola Pirkanmaan liitosta esitteli Pirkanmaan innovaatio-tilannekuva -työtä European Week of Regions and Cities -viikon “Monitoring Regional Smart Specialisation Strategies” -sessiossa.

Tuomas Vanhanen


Tampereen kaupungin Energiaviisaat-ohjelman Tuomas Vanhanen esitteli myös 6aika-hanketta. Vanhanen esiintyi “Cities and regions: Leaders in addressing climate change” -sessiossa.

Baltic Instituten Esa Kokkonen edusti esittelemällä alueiden ja kaupunkien viikolla S34Growth -hankkeen tuloksia “Innovation value chains in the Outermost Regions” -sessiossa.

Kuvassa Petra Kortelainen, Hannele Räikkönen, Taina Ketola, Marko Seppänen sekä Hannele Tiitto.

Myös Tampereen yliopiston tietojohtamisen professori Marko Seppänen oli edustamassa ja esiintymässä alueiden ja kaupunkien viikolla kiertotalouden teemasta.