Ennakkotietoa Horisontti Eurooppa 2023-2024 -työohjelmista ja hauista

Business Finland järjestää touko- ja kesäkuussa infotilaisuuksia Horisontti Eurooppa -ohjelman seuraavista työohjelmista (2023-2024) ja mistä vuoden 2023 haut rakentuvat. Ennakkoinfoissa kerrotaan myös mitä hakuihin valmistautuvan on tärkeää ottaa huomioon.

24.5. Horisontti Eurooppa Klusteri 5: ilmasto, energia ja liikkuvuus.
Virtuaalitilaisuus 13.00-14.30 (EET).

Aiheena on Horisontin ilmasto, energia ja liikkuvuus eli Klusteri 5 -kokonaisuus. Tilaisuudessa keskustellaan työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tarkastelussa on myös, miten työohjelmaa on valmisteltu ja miten Euroopan poliittinen tilanne näkyy tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluissa ja minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan katsaus klusteri 5 -kokonaisuuden Joint Undertaking -kumppanuuksien ensimmäisistä hauista, missioista sekä työohjelman synergioista muihin EU-ohjelmiin.
Lue lisää täältä

2.6. Horisontti Euroopan Klusteri 2: kulttuuri, luovuus ja osallisuutta edistävä yhteiskunta.
Virtuaalitilaisuus 13.00-14.30 (EET).

Aiheena on Horisontin kulttuuri, luovuus ja osallisuutta edistävä yhteiskunta eli Klusteri 2 -kokonaisuus. Tilaisuudessa keskustellaan työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tarkastelussa on myös, miten työohjelmaa on valmisteltu ja miten poliittinen tilanne Euroopassa heijastuu tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluihin sekä minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan katsaus klusteri 2:n ensimmäisen haun tuloksista ja yleisiä vinkkejä hakuvalmisteluun.
Lue lisää täältä

7.6. Circular Bio-based Europe -kumppanuuden infopäivä
Virtuaalitilaisuus 10.00-19.00 (EET).

Ensimmäinen Circular Bio-based Europe -kumppanuuden (CBE JU) info- ja verkottumistilaisuus järjestetään verkossa 7. kesäkuuta. Tilaisuudessa kerrotaan CBE-kumppanuuden vuoden 2022 rahoitushauista ja siellä on mahdollisuus verkostoitua muiden potentiaalisten kumppaneiden ja osallistujien kanssa.
Lue lisää täältä

7.6. Horisontti Euroopan klusteri 4: digi-, teollisuus- ja avaruusteknologia.
Virtuaalitilaisuus 13.00-14.30 (EET).

Aiheena on Horisontti Euroopan Klusteri 4 -kokonaisuus eli digi-, teollisuus- ja avaruusteknologia. Tilaisuudessa keskustellaan työohjelmien strategisista painotuksista ja hakukokonaisuuksista. Tarkastelussa on myös, miten työohjelmaa on valmisteltu ja miten poliittinen tilanne Euroopassa heijastuu tutkimus- ja innovaatiohakujen sisältövalmisteluihin sekä minkälaisia uusia aloitteita komissio on sen johdosta esittänyt keskusteluun EU-jäsenmaiden kanssa. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan katsaus klusteri 4:n ensimmäisen haun tuloksista ja yleisiä vinkkejä hakuvalmisteluun.
Lue lisää täältä

14.6. Eurooppalaisen Innovative Health Initiative -kumppanuuden käynnistys- ja verkottumistilaisuus
Hybriditapahtuma 9.30-18.00 (EET).
Eurooppalaisen Innovative Health Initiative -kumppanuuden ensimmäiset rahoitushaut aukeavat kesäkuussa 2022. Osallistu Innovative Health Initiative -kumppanuuden järjestämään tilaisuuteen, jossa esitellään tulevien hakujen sisältöä sekä tarjotaan mahdollisuuksia verkostoitua potentiaalisten projektikumppaneiden kanssa.
Lue lisää täältä

21.6. Horisontti Euroopan klusteri 6: elintarvikkeet, biotalous, luonnonvarat, maatalous ja ympäristö.
Virtuaalitilaisuus 13.00-14.30 (EET).

Aiheena on Horisontin laaja klusteri 6 -kokonaisuus, johon sisältyvät elintarvikkeisiin, biotalouteen, luonnonvaroihin, maataloteen sekä ympäristöön liittyvät teemat. Tilaisuudessa keskustellaan ohjelmakomitean asiantuntijoiden ja NCP-yhteyshenkilöiden johdolla työohjelman strategisista painotuksista, hakukokonaisuuksista destinaatioittain ja siitä, miten työohjelmaa on valmisteltu.
Lue lisää täältä

Kaikki tapahtumat löytyvät Business Finlandn Horisontti Eurooppa -sivun alalaidasta.