EIC:n Horisontti-innovaatiopalkinto jaossa sähköajoneuvojen akkujen kehittämiseeen

Euroopan komissio on julkaissut kilpailun Euroopan innovaationeuvoston (EIC) viidennestä Horisontti-innovaatiopalkinnosta. Kilpailun tavoitteena on kehittää akku sähköajoneuvoihin (eVehicles) ja palkinnon arvo on 10 miljoonaa euroa. EIC Horisontti -innovaatiopalkinnot ovat osa Horisontti 2020 -tutkimuksen -ja innovaation puiteohjelmaa.

Palkinto myönnetään prototyyppiakun kehittämiselle sähköajoneuvoon, jolla tulisi olla samanlainen suorituskyky kuin tavallisella bensiini -tai dieselmoottorisella pienellä perheautolla. Akun tulee olla myös edullinen, kestävä, turvallinen ja täysin kierrätettävä. Nollapäästöisten sähköautojen laajemman käyttöönoton haasteena on pitkälti ollut olemassa olevien akkujen kalleus ja pitkät latausajat, ja tähän haasteeseen kilpailulla pyritään vastaamaan.

Komissaari Carlos Moedasin mukaan palkinto lisää sähköavoneuvojen käyttöä, joka on tärkeää ilmanlaadun, ja sitä kautta myös ihmisten terveyden kannalta. Palkinto edistää osaltaan komission Clean Mobility Package -ohjelman tavoitteita, joita ovat mm. hiilipäästöjen vähentäminen sekä puhtaiden avoneuvojen kehittäminen.

Kilpailuun on mahdollista osallistua 17. joulukuuta 2020 saakka.

Lue lisää täältä.