DiscoverEU-haku nuorille on avautunut

Erasmus+ -ohjelman osana 18-vuotiaille EU-kansalaisille tarjotaan mahdollisuus hakea DiscoverEU-matkakorttia Euroopan alueelle. Torstaina 7.4.2022 alkanut hakukierros loppuu torstaina 21.4.2022 kello 13 Suomen aikaa.

Käytännössä matkakortti kattaa ilmaisen junamatkailun Euroopan alueella. Unionin kaukaisista osista ja saarilta etu voi kattaa myös lento- tai laivamatkat. Uutena ominaisuutena matkakorttiin sisältyy tästä hausta lähtien myös DiscoverEU-alennuskortti, jolla saa alennusta kulttuurivierailuista, opinnoista, urheilusta, paikallisliikenteestä, majoituksesta, ruoasta jne. matkan aikana. Nuorten toivotaan tutustuvan matkustuksen kautta Euroopan monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan sekä tapaavan muita nuoria ympäri maanosaa. Matkakorttia voi käyttää 1.7.2022 ja 30.6.2023 välisenä aikana vähintään yhden päivän ja enintään 30 päivän verran.

Hakijan tulee täyttää seuraavat ehdot:

  • Hakija on syntynyt 1.7.2003 ja 30.6.2004 välisenä aikana.
  • Hakija antaa henkilökorttinsa, passinsa tai laillisen oleskelulupansa numeron hakulomakkeessa.
  • Hakija on kansalainen EU:n 27:ssä jäsenvaltiossa tai Erasmus+ -ohjelman yhteistyömaassa, joita ovat Islanti, Liechtenstein, Pohjois-Makedonia, Norja, Serbia ja Turkki.

Hakea voi myös osana enintään 5 henkilön ryhmää.

Hakemukseen sisältyy viiden kysymyksen tietovisa, jossa kysytään tietoa EU:sta. Ryhmän jäsenistä vain yksi vastaa kysymyksiin. Päätös matkakortin myöntämisestä perustuu sopivuuskriteerien täyttämiseen ja testin tuloksiin.

Hakeminen tapahtuu Euroopan Nuorisoportaalin kautta tai tästä linkistä. Lähde avoimin mielin tutustumaan Eurooppaa!

DiscoverEU-aloitteella on erityisen tärkeä merkitys tänä vuonna, sillä nyt vietetään Euroopan unionin nuorison teemavuotta.

Lisätietoa

FAQ