Artificial Intelligence Kick-start Activities -haku avattu

Euroopan avaruusjärjestön (European Space Agency, ESA) Business Applications on avannut “Artificial Intelligence Kick-start Activities” haun. Kick-start Activity -rahoitusohjelmalla rahoitetaan liiketoimintasovelluksia. Ohjelma on suunnattu erityisesti pk- ja startup-yrityksille. Niiden on mahdollista saada hanketta kohden rahoitusta 60 000 euroa, kuitenkin enintään 75 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Nyt avatun haun teema on tekoäly.

ESA tarjoaa teknistä tukea, sekä rahoitusta ilman pääomaa yrityksille, jotka tuottavat innovatiivisia ja kaupallisia tuotteita tai palveluja. Kehitettävien kaupallisten tuotteiden tai palvelujen tulee yhdistää tekoälyn ja avaruusteknologian teemat.

Osallistuminen on mahdollista kaupallisille asiakkaille maailmanlaajuisesti ja niille julkisille organisaatioille sekä avaruusalan yrityksille, joiden toimipaikka on jossain ESA-jäsenvaltiossa.

Rahoitusta hakevien yritysten toiminnan tulisi kohdistua liiketoiminnan uusien käyttöohjelmien ja palvelujen kehittämiseen hyödyntäen yhtä tai useampaa avaruusalan ominaisuutta, kuten satelliittiviestintää, satelliittinavigointia, maan havainnointia tai avaruussäätä.

Tekoäly-haku keskittyy seuraaviin aiheisiin:

  • Kulutustavarat
  • Liiketoiminta- ja teollisuuspalvelut
  • Sosiaalinen vaikutus
  • Infrastruktuuri
  • Ympäristö ja luonnonvarat

ESA järjestää webinaareja kustakin aiheesta. Ensimmäinen webinaari järjestetään 30. huhtikuuta kello 12 Suomen aikaan. Webinaarin aiheena on kulutustavarat, sekä liiketoiminta ja teollisuuspalvelut.

Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariin täällä.