Esteetön kaupunki 2021 -kilpailu on auki

Esteetön kaupunki eli Access City Award -kilpailu järjestetään jo 11:tä kertaa. Kaupungit EU-jäsenvaltioista voivat osallistua kilpailuun, jossa palkitaan esteettömiä kaupunkeja, jotka palvelevat esimerkillisesti vammaisia ja ikäihmisiä. Kilpailussa arvioidaan esteettömyyden neljää osa-aluetta:

– Rakennetun ympäristön ja julkisten tilojen esteettömyys
– Liikenteen ja siihen liittyvän infrastruktuurin esteettömyys
– Tiedonsaannin ja viestinnän esteettömyys, tieto-ja viestintäteknologia mukaan lukien
– Julkisten laitosten ja palvelujen esteettömyys

Lisäksi arvioidaan kaupungin omistajuutta ja sitoutumista, vaikuttavuutta, tulosten laatua ja kestävyyttä sekä vammaisten ja asianmukaisten kumppaneiden osallisuutta.

Kilpailussa on kaksi kategoriaa – yksi yli 50 000 asukkaan kaupungeille ja toinen yli 50 000 asukkaan kaupungeille. Kaupunkien edellytetään esittelevän niiden toimia ja strategia esteettömän elämisen ja työskentelyn kehittämiseksi. Tänä vuonna huomioidaan myös kaupunkien toimet esteettömyyden varmistamiseen koronapandemian aikana. Kilpailussa palkitaan kolme parasta kaupunkia.

Haku on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa kansalliset tuomaristot arvioivat hakemuksen, jonka jälkeen eurooppalainen tuomaristo arvioi jatkoon päässeet hakemukset.

Haku on auki 9.9.2020 asti.

Lue lisää kilpailusta, sen kriteereistä ja hakuprosessista täältä.