18-vuotiailla mahdollisuus hakea DiscoverEU -interrailpassia kevät-syksylle 2019

DiscoverEU-haku järjestettiin ensimmäistä kertaa tämän vuoden keväällä. Jokainen 18-vuotias EU-kansalainen voi hakea matkapassia, jolla on mahdollista matkustaa 15.4.-31.10.2019 välisenä aikana minimissään yhdestä päivästä maksimissaan kuukauteen.

Keväällä hakijoita oli yli 100 000 ja passin sai noin 15 000. Tällä kertaa on jaossa noin 12 000 passia. Haku koskee tällä kertaa kaikkia vuonna 2000 syntyneitä, joilla on EU-kansalaisuus. Matkan voi aloittaa vain jostakin EU-maasta.

Haussa huomioidaan myös mahdollisuus matkustaa ystävien kanssa. Lomakkeessa voi nimetä maksimissaan neljä ystävää, joiden kanssa haluaa matkustaa. Tämän jälkeen hakija saa koodin, jonka avulla voi kutsua ystävänsä matkaryhmäänsä. Mikäli päätyy matkustamaan yksin, DiscoverEU tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitua myös muiden passin saaneiden nuorten kanssa sosiaalisen median kautta. Näin reissaajat voivat yhdistää matkasuunnitelmiaan ja tavata matkalla.

Myös nuoret, joilla on erityistarpeita, voivat hakea passia. Heille on tarjolla apua ja mahdollisesti apuvälineistä, kuten opaskoirasta, aiheutuvia kustannuksia korvataan.

Passeilla on tarkoitus tarjota nuorille mahdollisuus tutustua paremmin Euroopan erilaisiin kulttuureihin, vapaaseen liikkuvuuteen ja oppia lisää EU-maista ylipäätään.

Haku on auki 29.11.2018 alkaen ja loppuu aamupäivällä 11.12.2018.

Lue lisää