Circular Cities and Regions Initiative -aloite

Pirkanmaa valittiin syksyllä 2022 pilottialueeksi Euroopan komission Circular Cities and Regions Initiative (CCRI) -aloitteeseen. Aloite on osa komission kiertotalouden toimintasuunnitelmaa. Circular Cities and Regions Initiative muodostuu 27 alueen ja kaupungin verkostosta, jossa Suomesta ovat pilottialueina mukana Pirkanmaa ja Uusimaa. 

Circular Cities and Regions -aloite edistää vihreää siirtymää paikallisella ja alueellisella tasolla, ja aloitteeseen kuulumisen ansiosta Pirkanmaa tulee saamaan komissiolta räätälöityä tukea kiertotalouden investointien lisäämiseksi. Pirkanmaalaiset toimijat saavat CCRI:n ansiosta hyvin tietoa myös kiertotalouden rahoitusmahdollisuuksista, etenkin Horisontti Euroopasta. 

Pirkanmaa esitti CCRI-pilotikseen jo suunnitteilla ollutta kiertotalouskeskusta. Sen kehittämiseen saadaan aloitteesta  lisätukea. Aloite mahdollistaa myös kokemusten vaihtamisen samantyyppisten eurooppalaisten keskusten kesken.

Pirkanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto sanoo: “Tavoitteenamme on saada tämän avulla aikaan suuria kymmenien miljoonien eurojen investointikokonaisuuksia, skaalata nykyisiä innovaatioita, kokeiluja ja demonstraatioita teolliseen mittakaavaan. Lisätään siis alueen kehittämistyön vaikuttavuutta EU-rahoituksen avulla.”

Aloitteen ansiosta Pirkanmaa pääsee mukaan merkittäviin yhteistyöverkostoihin, joiden tarkoitus on edistää tiedonjakoa alueiden välillä,  ja saa kiinnitettyä huomiota maakunnan investointitarpeisiin. Pilottiin valitut alueet ja kaupungit kumppaneineen edistävät Euroopan vihreää siirtymää edistäen kiertotalouden innovointia ja laajentamista. 

Lue lisää aloitteesta komission sivuilta

Lue lisää aiheesta sivuiltamme