Tampereen Eurooppa Olemme Me -tilaisuus

 

Katso lauantain 11.12. tallenne täältä!

 

Ohjelma

Klo 14.00 Tilaisuuden avaus

· Moderaattorit Luule Jaanisoo ja Markus Koski avaavat tilaisuuden

· Pääministeri Sanna Marinin avauspuheenvuoro

Klo 14.15 – 15.15 Paneelikeskustelu

· Eurooppa-linjan opiskelijat kertovat syksyn aikana tehdystä työstä

· Komissaari Jutta Urpilaisen videotervehdys

· Paneelikeskustelu

  • Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen pormestari
  • Oras Tynkkynen, Tampereen valtuuston jäsen ja Sitran vanhempi neuvonantaja
  • Mikko Aaltonen, Tampereen valtuuston jäsen ja Euroopan alueiden komitean jäsen
  • Oliver Priimägi, Tampereen nuorisovaltuuston jäsen

·  Tilaisuuden päättää tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustajan Ninni Norran puheenvuoro


Keskustelussa Euroopan tulevaisuudesta on oleellista antaa ääni nuorille. Tampereella järjestettävän paneelikeskustelun taustalla on kuluvan syksyn aikana tehty työ, jossa tamperelaisten lukioiden ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijat ovat järjestäneet työpajoja, käyneet keskusteluja ja valmistelleet kysymyksiä panelisteille sekä laajemmin viestejä tulevaisuuskonferenssiin. Tampereella järjestettävän tapahtuman teemana on erityisesti ilmasto- ja ympäristöpolitiikka.

Paneelikeskustelun järjestävät Tampereen Lyseon lukion Eurooppa-linjan opiskelijat yhteistyössä Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston ja valtioneuvoston kanslian kanssa. Paneelin moderaattoreina toimivat Eurooppa-linjan opiskelijat. Paneelikeskustelun aloittaa pääministeri Sanna Marin puheellaan, jonka jälkeen hän vastaa myös tamperelaisten nuorten kysymyksiin. Tämän jälkeen alkaa itse paneelikeskustelu. Tilaisuudessa nähdään myös videotervehdys komissaari Urpilaiselta, joka vastaa hänelle lähetettyihin kysymyksiin. Paneelikeskustelun päätteeksi tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustaja Ninni Norra kokoaa yhteen keskustelua ja antaa oman näkemyksensä käsiteltyihin aiheisiin.

Tapahtuma on osa EU:n laajuista Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on saada kansalaisten ääni paremmin kuuluviin Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa.
Konferenssin tavoitteena on selvittää, mitä toiveita eurooppalaisilla on tulevaisuudelle, mitä toimia he haluavat nähdä tapahtuvan ja mitä päättäjien tulisi ottaa työssään huomioon.

Valtioneuvosto järjestää osana tulevaisuuskonferenssia ”Eurooppa olemme me” –tapahtumasarjan. Syksyn ja talven aikana järjestettäviin tapahtumiin osallistuu useita ministereitä. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa.