Hankkeeseen mukaan lähteminen sujui mutkitta, koska Suomen Itämeri-instituutti on projektissa mukana partnerin roolissa. Myös hankkeen vetäjänä toimiva taho oli ennestään tuttu sekä luotettava toimija, joten päätös mukaan lähtemisestä oli helppo. ”Hankkeen pääkoordinaattori otti meihin yhteyttä hankkeen valmisteluvaiheessa, me tutkimme onko aihe relevantti ja sen jälkeen päätettiin lähteä mukaan”, Vannes kertoo.
Vannes kertoo, että Suomen Itämeri-instituutti on 26 vuodessa kerryttänyt paljon kokemusta erilaisista EU-hankkeista – paljon on opittu uutta ja vahvistettu osaamista organisaatio- ja yksilötasolla. ”Instituution alkuvuosina saatettiin lähteä hankkeisiin mukaan vaan kokeilemaan, mutta nyt kokemuksen myötä olemme tulleet tietoisemmiksi siitä, mihin instituutti pystyy. Viime vuosina olemme sitoneet hankkeet entistä paremmin Tampereen kaupungin sekä Pirkanmaan maakunnan linjattuihin tavoitteisiin. Emme myöskään lähde hankkeisiin mukaan ihan kenen kanssa tahansa, vaan valitsemme kumppanimme tarkasti, sillä haluamme olla varmoja esimerkiksi hankekumppaniemme sitoutumisesta.”, Vannes kiteyttää.
Vinkit hankevalmistelijoille:
Projekti: TraCS3 – Fostering Interregional Collaboration and Support for Innovation Infrastructure in S3 key priority areas thought the Improvement of Regional Innovation Eco-systems
Rahoitusohjelma: Interreg Europe
Kokonaisbudjetti: 1 698 874 €
EU-tuen määrä: 85 % eli 1 444 042,90 €
Toteuttamisaika: 1.6.2018–31.5.2023 (phase I jatkuu 31.5.2021 saakka, minkä jälkeen kaksivuotinen phase II, joka on toimintasuunnitelmien toimeenpanoa ja monitorointia)
Pääkoordinaattori: Hanze University of Applied Sciences, Groningen
Hankkeen kotisivut https://www.interregeurope.eu/tracs3/