TERVETULOA TAMPEREEN JA PIRKANMAAN EU-TOIMISTON NETTISIVUILLE!

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto on pirkanmaalaisten edunvalvoja Brysselissä. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ajaa maakunnan etua jo yli 20 vuoden kokemuksella. EU-toimisto toimii yhteistyössä laajan alue- ja paikallistason verkoston kanssa: suomalaisia aluetoimistoja on Brysselissä viisi ja eurooppalaisia edustustoja on runsaasti yli 300.

Euroopan unioni vaikuttaa koko ajan kasvavassa määrin jokaisen kunnan ja alueen toimintaan, näin tottakai myös Pirkanmaalla. Tämän vuoksi on välttämätöntä olla paikan päällä Brysselissä, luoda suhteita EU-instituutioihin ja päästä tätä kautta ajoissa vaikuttamaan pirkanmaalaisille tärkeisiin asioihin.

PÄÄRATA- Suomen raideliikenteen selkäranka

Päärata jatkoyhteyksineen on Suomen merkittävin ratakokonaisuus ja elintärkeä maan yrityksille, ihmisille sekä taloudelle. Se on myös avainasemassa suhteessa Euroopan liikenneverkkoon ja liikennepäästöjen vähentämiseen. Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen sekä Eurooppaan pohjoisena ydinväylänä. 

Lue lisää hankkeesta täältä!

Lataa lisää

EU-toimisto Facebookissa

Used for the like, share, comment, and reaction icons
5 päivää sitten
Tampere Region EU Office

Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti puhui tänään Cities Forumin tilaisuudessa, joka liittyi kestävään kaupunkikehitykseen ja Euroopan kaupunkialoitteeseen sekä sen uusiin ketteriin vertaisoppimisen työkaluihin. Tampere jakaa mielellään hyviä kokemuksia niin viime kauden 6ajasta - toimintatavasta ja tuloksista - kuin oppii muilta kaupungeilta onnistuneesta työstä esimerkiksi vihreän ja digitaalisen siirtymän edistämiseksi. ... Näytä enemmänNäytä vähemmän

Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti puhui tänään Cities Forumin tilaisuudessa, joka liittyi kestävään kaupunkikehitykseen ja Euroopan kaupunkialoitteeseen sekä sen uusiin ketteriin vertaisoppimisen työkaluihin. Tampere jakaa mielellään hyviä kokemuksia niin viime kauden 6ajasta - toimintatavasta ja tuloksista - kuin oppii muilta kaupungeilta onnistuneesta työstä esimerkiksi vihreän ja digitaalisen siirtymän edistämiseksi.
Lataa lisää

Eu-toimisto Twitterissä

Lataa lisää

EU-toimisto Instagramissa

 

Tampereen apulaispormestari @aleksijantti puhui tänään Cities Forumin tilaisuudessa, joka liittyi kestävään kaupunkikehitykseen ja Euroopan kaupunkialoitteeseen sekä sen uusiin vertaisoppimisen ketteriin työkaluihin. Tampere jakaa mielellään hyviä kokemuksia niin viime kauden 6ajasta kuin oppii muilta kaupungeilta onnistuneesta työstä esimerkiksi vihreän ja digitaalisen siirtymän edistämiseksi. ...

Ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit missiossa mukana olevien kaupunkien pormestarit tapasivat Cities Forumissa Torinossa mission manager Patrick Childia Euroopan komission ympäristöpääosastolta. Keskustelua käytiin mm. Climate City Contracteista ja kaupunkimission rahoituksesta. Mukana oli myös apulaispormestari Aleksi Jäntti. ...

Cities Forum jatkuu tänään. Teemana tänä vuonna on erityisesti vihreä siirtymä. Perjantaina 17.3. ääneen pääsee myös Tampereen apulaispirmestari @aleksijantti. Voit seurata tapahtumaa myös etänä: www.citiesforum2023.eu. ...

Hyvää perjantaita Brysselistä! 🌞

💶 Tällä viikolla olemme laatineet raportin pirkanmaalaisten toimijoiden saamasta Horisontti Eurooppa -rahoituksesta. Alueellemme on tullut rahoitusta 13.2.2023 mennessä yhteensä 33,8 miljoonaa euroa! Pirkanmaan osuus kaikesta Suomeen tulleesta rahoituksesta on 9,8%.

🪷 Myös ensi viikolla ilmestyvän uutiskirjeen valmistelu on käynnissä. Tällä kertaa Onnistuneen hankkeen ainekset -haastattelussa on kiinnostava Interreg-hanke, johon liittyy järvet, polkupyöräily ja Saksa! Kannattaa siis pysyä kuulolla ensi viikolla.

🏙️ Tampereen kaupungin toimijoille ja sidosryhmille on valmisteltu Horisontti Euroopan missioita esittelevää infotilaisuutta. Tampere näkyy ja kuuluu maaliskuun Cities Forumissa Torinossa, jossa apulaispormestari Aleksi Jäntti osallistuu Euroopan kaupunkialoitteeseen liittyvään paneelikeskusteluun. Tilaisuuteen on valmistauduttu tällä viikolla.

🌀 Osallistuimme torstaina ERRINin järjestämään tilaisuuteen (kuva), jonka aiheena oli alueet ja vety! Kuulimme muun muassa kiinnostavan puheenvuoron vetylaaksoista, EU:sta ja alueista kuvassa olevalta Rosalinde Van der Vliesiltä.

Hyvää viikonloppua!
...