TERVETULOA TAMPEREEN JA PIRKANMAAN EU-TOIMISTON NETTISIVUILLE!

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto on pirkanmaalaisten edunvalvoja Brysselissä. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ajaa maakunnan etua jo yli 20 vuoden kokemuksella. EU-toimisto toimii yhteistyössä laajan alue- ja paikallistason verkoston kanssa: suomalaisia aluetoimistoja on Brysselissä viisi ja eurooppalaisia edustustoja on runsaasti yli 300.

Euroopan unioni vaikuttaa koko ajan kasvavassa määrin jokaisen kunnan ja alueen toimintaan, näin tottakai myös Pirkanmaalla. Tämän vuoksi on välttämätöntä olla paikan päällä Brysselissä, luoda suhteita EU-instituutioihin ja päästä tätä kautta ajoissa vaikuttamaan pirkanmaalaisille tärkeisiin asioihin.

Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026!

Kulttuuripääkaupunkihaku toteutetaan yhdessä seudun kesken. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan mukana hakuun on jo lähdössä 20 pirkanmaalaista kuntaa: Akaa, Vesilahti, Orivesi, Sastamala, Hämeenkyrö, Parkano, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Pirkkala, Pälkäne, Urjala, Vesilahti, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Lue lisää täältä!

 

 

PÄÄRATA- Suomen raideliikenteen selkäranka

Päärata jatkoyhteyksineen on Suomen merkittävin ratakokonaisuus ja elintärkeä maan yrityksille, ihmisille sekä taloudelle. Se on myös avainasemassa suhteessa Euroopan liikenneverkkoon ja liikennepäästöjen vähentämiseen. Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen sekä Eurooppaan pohjoisena ydinväylänä. 

Lue lisää hankkeesta täältä!

Lataa lisää

EU-toimisto Instagramissa

Pyöräily toimistolle jatkuu sateisesta viikosta huolimatta! EU-lipun väreissä luonnollisesti 👌🇪🇺 ...

EU-toimisto palaa Brysseliin. Onneksi yhteydenpito onnistuu näppärästi sähköisten välineiden avulla vaikka matkustaminen on nyt hieman hankalampaa. Pidetään siis tiiviisti yhteyttä! 🇪🇺✌️ ...

Tänään Eurooppa-foorumissa komissaarikeskustelu: Erkki Liikanen (1995-2004), Jutta Urpilainen (2019-) ja Jyrki Katainen (2014-2019). Seuraa suoraa lähetystä tilaisuudesta: https://www.europeforum.fi/live ...

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto osallistuu turvallisuus edellä Turun Eurooppa-foorumiin.

Voit seurata tilaisuuksia suoran videoyhteyden välityksellä 27.-28.8.! Tallenteet lisätään tapahtuman sivuille viikon päästä.

https://www.europeforum.fi/live
...