TERVETULOA TAMPEREEN JA PIRKANMAAN EU-TOIMISTON NETTISIVUILLE!

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto on pirkanmaalaisten edunvalvoja Brysselissä. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ajaa maakunnan etua jo yli 20 vuoden kokemuksella. EU-toimisto toimii yhteistyössä laajan alue- ja paikallistason verkoston kanssa: suomalaisia aluetoimistoja on Brysselissä viisi ja eurooppalaisia edustustoja on runsaasti yli 300.

Euroopan unioni vaikuttaa koko ajan kasvavassa määrin jokaisen kunnan ja alueen toimintaan, näin tottakai myös Pirkanmaalla. Tämän vuoksi on välttämätöntä olla paikan päällä Brysselissä, luoda suhteita EU-instituutioihin ja päästä tätä kautta ajoissa vaikuttamaan pirkanmaalaisille tärkeisiin asioihin.

Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026!

Kulttuuripääkaupunkihaku toteutetaan yhdessä seudun kesken. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan mukana hakuun on jo lähdössä 20 pirkanmaalaista kuntaa: Akaa, Vesilahti, Orivesi, Sastamala, Hämeenkyrö, Parkano, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Pirkkala, Pälkäne, Urjala, Vesilahti, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Lue lisää täältä!

 

 

PÄÄRATA- Suomen raideliikenteen selkäranka

Päärata jatkoyhteyksineen on Suomen merkittävin ratakokonaisuus ja elintärkeä maan yrityksille, ihmisille sekä taloudelle. Se on myös avainasemassa suhteessa Euroopan liikenneverkkoon ja liikennepäästöjen vähentämiseen. Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen sekä Eurooppaan pohjoisena ydinväylänä. 

Lue lisää hankkeesta täältä!

 

Lataa lisää

EU-toimisto Instagramissa

Minkälaisen elpymispaketin komissio tänään julkaisee? Täällä jännitetään! 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺 ...

Koska ette pääse meidän luo, toimistomme tulee teidän luo - virtuaalisesti!
.
Toimistomme sekä Itämeri-instituutti järjestävät yhteisvoimin sarjan EU-aiheisia webinaareja!
.
Ensimmäinen webinaari järjestettiin 8.5.2020, ja aiheena oli "EU:n jälleenrakennus - kestävä tie eteenpäin". Tallenne on nähtävissä jälkikäteen nettisivuillamme. Linkki biossa ☝️
.
.
Seuraava webinaari järjestetään 20.5. Teemana tällä kertaa Euroopan kulttuuripääkaupungit. Ilmoittaudu mukaan nettisivuillamme! Linkki myös biossa.
...

Terveiset Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston väeltä! Kiitos digiyhteyksien pystymme palvelemaan toimijoitamme EU-asioihin liittyen pitkälti entiseen tapaan. Vain Brysselin ja Tampereen vierailut joutuvat nyt odottamaan parempia aikoja. Nykyiset EU-rahoitusohjelmat pyörivät vielä ja samalla valmistellaan tulevaa kautta. EU tukee jäsenvaltioita, kansalaisia ja yrityksiä vaikeassa korona-tilanteessa. Lisätietoa EU-toimistosta: https://tampere-region.eu/yhteystiedot/ ...

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston kevään korkeakouluharjoittelija Elli lähti tänään Brysselistä kohti Tamperetta. Siellä hän jatkaa harjoitteluaan etänä. Brysselissä on otettu tiukat rajoitukset käyttöön tapahtumien, liikkumisen ja ihmisten tapaamisen suhteen. Niinpä EU-toimisto palvelee etänä digiyhteyksien kautta! ...