TERVETULOA TAMPEREEN JA PIRKANMAAN EU-TOIMISTON NETTISIVUILLE!

Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto on pirkanmaalaisten edunvalvoja Brysselissä. Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimisto ajaa maakunnan etua jo yli 20 vuoden kokemuksella. EU-toimisto toimii yhteistyössä laajan alue- ja paikallistason verkoston kanssa: suomalaisia aluetoimistoja on Brysselissä viisi ja eurooppalaisia edustustoja on runsaasti yli 300.

Euroopan unioni vaikuttaa koko ajan kasvavassa määrin jokaisen kunnan ja alueen toimintaan, näin tottakai myös Pirkanmaalla. Tämän vuoksi on välttämätöntä olla paikan päällä Brysselissä, luoda suhteita EU-instituutioihin ja päästä tätä kautta ajoissa vaikuttamaan pirkanmaalaisille tärkeisiin asioihin.

Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026!

Kulttuuripääkaupunkihaku toteutetaan yhdessä seudun kesken. Tampereen ja pääkuntakumppanin Mänttä-Vilppulan mukana hakuun on jo lähdössä 20 pirkanmaalaista kuntaa: Akaa, Vesilahti, Orivesi, Sastamala, Hämeenkyrö, Parkano, Lempäälä, Nokia, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Pirkkala, Pälkäne, Urjala, Vesilahti, Valkeakoski, Virrat, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Lue lisää täältä!

 

 

PÄÄRATA- Suomen raideliikenteen selkäranka

Päärata jatkoyhteyksineen on Suomen merkittävin ratakokonaisuus ja elintärkeä maan yrityksille, ihmisille sekä taloudelle. Se on myös avainasemassa suhteessa Euroopan liikenneverkkoon ja liikennepäästöjen vähentämiseen. Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen sekä Eurooppaan pohjoisena ydinväylänä. 

Lue lisää hankkeesta täältä!

Lataa lisää

EU-toimisto Instagramissa

Täällä viestii uusi (etä)harjoittelija Saara 👋🏼 Olen ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskelija Tampereen yliopistosta, ja harjoitteluni aikana päivitän esimerkiksi meidän toimiston somea, kirjoitan uutiskirjettä ja seuraan erilaisia EU-ohjelmia 🇪🇺 On y va! ...

Vuoden lähestyessä loppuaan voidaan todeta, että erilainen vuosi toi mukanaan uudistumista niin EU:lle kuin toimistollemme - ja varmasti kaikille muillekin. Haasteet ovat osoittaneet mihin pystymme. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan.

EU-tontut toivottavat seurajilleen hyvää joulua! 🇪🇺🎄
...

Tervetuloa seuraamaan Pääratastudio-livestriimiä keskiviikkona 18.11. klo 14!

Linkki tilaisuuden suoraan yhteyteen, myös ohjelman löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=KT2s5Q_chRg&feature=youtu.be

Ohjelmassa on ajankohtaiskatsaukset pääradan kansanedustajilta, pääradan tilanne nyt, Euroopan laajuinen TEN-T liikenneverkko ja Suomen päärata, investointien ja rahoituksen tilanne. Lisäksi asiantuntija-paneeli sekä ministerin ja mepin videotervehdykset.

Lähetyksessä myös Mikko Alatalo live: Pääratalaulu 👍

#päärata #suomiraiteille #pääratastudio
...

Tässä hyvä esimerkki Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston iloisesta ja vastuullisesta palveluasenteesta. Palvelemme yhteistyökumppaneitamme erilaisissa EU-asioiden kiemuroissa! Ollaan yhteydessä: www.tampere-region.eu ...